🍽️ Mealprep: Pasta Kip en Groentes

 
 

Je maakt in één keer 7 porties, dus elke dag genieten zonder stress in de keuken.

Kost je misschien €2 tot max €3 per bakje. Dus tel uit je winst!

 

Variatietips:


- Parmezaanse kaas kan je vervangen door iedere soort kaas die jij lekker vind!
- Wissel gerust van groente: Alles smaakt hierbij goed.
- Voor mij is de stelregel: minstens 200 g groente per maaltijd

 

Macro’s per maaltijd (1 van de 7):


* 721 kcal
* 46 g eiwit
* 110 g koolhydraten
* 11 g vet


Voedingswaarde aanpassen? Gebruik wat minder kaas (voor minder vet), minder pasta (voor lagere koolhydraten) of minder kip (voor minder eiwitten) als je de kcal iets wilt verlagen.

 

Wat heb je nodig voor 7 maaltijden:


* Kies de pasta die jij het lekkerst vindt. Ik gebruikte 875 gram penne (droog)
* Kip (bereid gewicht): 700 gram → koop ±1 kg rauwe kipfilet i.v.m. vochtverlies
* Paprika): 3 stuks (ca. 450 gram)

* Champignons (450 gram)

* Roma tomaten: 400–500 gram

* Prei: 2 stuks
* Knoflook: 5–6 tenen
* Passata: 500 gram
* Tomatenpuree: 1 blikje (140 gram)
* Grana Padano (Kaas): 100 gram

 

Kruiden:


* Gedroogde of verse basilicum: naar smaak
* Chilivlokken of verse rode peper: het kan mij niet pittig genoeg!

* Italiaanse kruiden

* Zout en peper: naar smaak

 

Recept:


1) Alles klaarleggen: Pannen, snijplank, mes – alles wat je nodig hebt.
Ik snijd altijd eerst alles voor. Geeft mij geen stress.
2) Kip bakken: Mini scheutje olijfolie in de pan. Check de hitte met een paar druppels water. Kip erin, goed bakken en zet apart.
3) Pasta koken: Kook de volkoren penne al dente volgens de verpakking.
4) Groenten bakken: Gebruik dezelfde pan en voeg de prei, champignons en paprika toe. Bak tot de groenten zacht zijn. Giet ze daarna – hoe vreemd het ook klinkt – af om overtollig vocht te verwijderen. Zet apart.
5) Saus maken: Voeg tomaten en knoflook toe, bak zacht aan. Vervolgens tomatenpuree, bak 1 minuut mee om de zurigheid te verminderen. Giet de passata erbij, breng op smaak met chilivlokken/peper/zout/. Laat lekker inkoken.
6) Samenvoegen: Kip en gekookte pasta erbij.  maar dat kan ook al eerder bij stap 4.
7) Afmaken: Kaas en verse basilicum toevoegen. Laatste smaakcheck... en klaar!


Bon appétit! 

0