🍽️ Mealprep: Paella

 

Je maakt in één keer 7 porties, dus elke dag genieten zonder stress in de keuken.

Kost je misschien €2 tot max €3 per bakje. Dus tel uit je winst!

 

Variatietips: 

 

- Wissel gerust de zeevruchtenmix in voor 500 g wokgarnalen – dat komt ongeveer op hetzelfde aantal kcal uit. 

- Wissel gerust van groente: tomaat of meer van de andere groenten werken net zo goed.
- Voor mij is de stelregel: minstens 200 g groente per maaltijd


Wat heb je nodig voor 7 maaltijden:


* Rijst (droog): 875 gram
* Kipfilet (bereid gewicht): 875 gram → koop ±1 kg rauwe kipfilet i.v.m. vochtverlies
* Zeevruchtenmix 450 gram
* Paprika: 3 stuks (ca. 450 gram)
* Wortel & doperwten (diepvriesmix): 750 gram

* Courgette: 1 stuks

* Aubergine: 1 stuks
* Ui: 2 stuks
* Knoflook: 7 tenen (heerlijk!)
* Bouillon kip en vis: 2 blokjes op 2 liter (Gebruik welke jij lekker vind!)
* Citroen of limoensap: Ik gebruikte een halve citroen
* Olijfolie: 1 eetlepel
* Zout en peper: naar smaak

 

Kruiden:

 

Chilipoeder: 2 theelepels
Paprikapoeder: 2 theelepels
Italiaanse kruiden: 2 theelepels

 

Macro’s per maaltijd (1 van de 7):


* 658 kcal
* 56 g eiwit
* 90 g koolhydraten
* 8 g vet

 

Voedingswaarde aanpassen? Gebruik wat minder chorizo (voor minder vet), minder rijst (voor lagere koolhydraten) of minder kip (voor minder eiwitten) als je de kcal iets wilt verlagen.

 

Recept:


1) Alles klaarleggen: Pannen, snijplank, mes – alles wat je nodig hebt.
Ik snijd altijd eerst alles voor. Geeft mij geen stress.
2) Zeevruchten & kip bakken: Mini scheutje olie in de pan. Voeg de zeevruchten toe, bak lekker door. Zet apart. Voeg in dezelfde pan de kip en de kruiden toe. Bak gaar. Haal de kip eruit.
3) Bouillon koken: 2 blokjes op 2 liter water.
4) Groenten bakken: Voeg de groentes toe aan de pan. Bak 4–5 minuten mee.  Als laatste wortel-doperwtenmix. Ga direct door naar stap 5.
5) Rijst laten koken: Voeg de rijst toe aan de pan met groentes, totdat deze glazig is. Giet warme bouillon erbij tot alles net onder staat. Laat zachtjes koken (niet roeren!) tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
6) Samenvoegen: Voeg de kip en zeevruchten terug. Laat 5 minuten mee garen.
7) Afmaken: Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Laatste smaakcheck... en klaar!


Bon appétit! 

0