🍽️ Mealprep: Pasta met Garnalen II


 

Je maakt in één keer 7 porties, dus elke dag genieten zonder stress in de keuken.

Kost je misschien €2 tot max €3 per bakje. Dus tel uit je winst!

 

Variatietip:

 

> Gebruik vooral de groenten die jij lekker vindt. Voor mij is een stelregel dat ik wel minstens 200 gram groenten per maaltijd heb.

> Gebruik in plaats van garnalen gerust ook zalm – houd er wel rekening mee dat dit wat meer calorieën bevat. Of kies gewoon voor kip, ook helemaal prima!

 

Macro’s per maaltijd (1 van de 7)

 

±627 kcal
±39,4 g eiwit
±85,7 g koolhydraten
±15,0 g vet

 

Voedingswaarde aanpassen? Gebruik wat minder boursin (voor minder vetten), pasta (voor minder koolhydraten), of minder garnalen (voor minder eiwitten) als je de kcal iets omlaag wilt brengen.


Wat heb je nodig voor 7 maaltijden:

  • Pasta (droog): 700 gram
  • Garnalen (bereid gewicht): 700 gram → koop ±900 gram rauwe garnalen i.v.m. vochtverlies
  • Boursin Cuisine Knoflook & Fijne Kruiden: 230 g (1 beker)
  • Knoflook: 7 teentjes
  • Uien: 4 grote (500 gram)
  • Cherry tomaten: 500 gram
  • Champignons: 400 gram
  • OPTIONEEL: Verse rode chilipeper: 1 stuk
  • Zout & peper: naar smaak
  • Olijfolie: klein beetje om in te bakken (1 el totaal)

Recept:

 

1) Alles klaarleggen: pannen, snijplank, mes – alles wat je nodig hebt. Ik snij altijd eerst alles voor. Geeft mij geen stress.

2) Pasta koken: kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af en laat goed uitstomen.

3) Garnalen bakken: Ik had gepelde garnalen gekocht, anders moet je ze nog even pellen (zeker doen, je kan er goed ziek van worden weet ik uit ervaring...). Voeg een klein beetje olijfolie toe aan de pan. Bak de garnalen kort op hoog vuur tot ze roze en gaar zijn. Haal daarna uit de pan.

4) Groenten fruiten: Verhit opnieuw een klein beetje olie in dezelfde pan. Begin met het aanfruiten van de ui, knoflook en optioneel de chilipeper. Voeg daarna de champignons toe en bak tot ze mooi bruin zijn en hun vocht kwijt zijn. Voeg vervolgens de gehalveerde cherry tomaten toe en bak deze kort mee tot ze iets zachter zijn. Giet de groenten af om overtollig vocht te verwijderen en zet apart.

5) Afmaken: voeg alles samen in de pan met Boursin en verwarm op laag vuur. Naar smaak peper en zout toevoegen. Laatste smaaktest… en klaar!

 

Bon appetit!

0