🍽️ Mealprep: Pasta Pesto

 

Je maakt in één keer 7 porties, dus elke dag genieten zonder stress in de keuken.

Kost je misschien €2 tot max €3 per bakje. Dus tel uit je winst!

 

Variatietip:

 

Ik gebruikte verse pesto, want die vind ik lekkerder en is minder bewerkt. Gebruik gerust Sweet Cherry-tomaten of andere tomaten, en eventueel andere groenten die jij lekker vindt. Mijn stelregel is dat ik per maaltijd minstens 200 gram groenten eet.

 

Macro’s per maaltijd (1 van de 7)

 

Kcal: ±700

Eiwit: ±50 g

Koolhydraten: ±60 g

Vet: ±23–25 g

 

Voedingswaarde aanpassen? Gebruik wat minder pesto (voor minder vet), minder pasta (voor lagere koolhydraten) of minder kip (voor minder eiwitten) als je de kcal iets wilt verlagen.


Wat heb je nodig voor 7 maaltijden:

  • Kies de pasta die jij het lekkerst vindt. Ik gebruikte 700 gram penne (droog)
  • Kip (bereid gewicht): 700 gram → koop ±1 kg rauwe kipfilet i.v.m. vochtverlies
  • 2 courgettes 
  • Paprikamix
  • 250 g Sweet Cherry tomaten
  • 7 teentjes knoflook
  • 125gr groene pesto
  • 1 el olijfolie
  • Peper, zout en Italiaanse kruiden

Recept:


1) Alles klaarleggen: Pannen, snijplank, mes – alles wat je nodig hebt.
Ik snijd altijd eerst alles voor. Geeft mij geen stress.

2) Pasta koken: Kook de pasta al dente volgens de verpakking. Giet daarna af en laat goed uitstomen.

3) Kip bakken: Een klein scheutje olijfolie in de pan. Kip erin, en op smaak brengen met zout, peper en Italiaanse kruiden. Goed doorbakken. Haal daarna uit de pan.

4) Groenten bakken: In dezelfde pan: opnieuw een klein beetje olie indien nodig. Courgette en paprikamix toevoegen (nog niet de knoflook of tomaat). Bak tot beetgaar. Voeg daarna de cherrytomaten toe en bak kort mee. 

5) Alles samenvoegen: Pasta, kip en groenten terug in de pan.
Nu ook de fijngehakte knoflook toevoegen. Alles goed omscheppen op laag vuur.

6) Op smaak brengen: Meng de pesto met de kookroom en roer dit door het gerecht. Laat het geheel een paar minuten zachtjes warm worden zodat de smaken intrekken.

7) Afmaken: Laatste smaaktest… en klaar!


Bon appetit!

0