🍽️ Mealprep: Pasta Kip Toscane

 

Je maakt in één keer 7 porties, dus elke dag genieten zonder stress in de keuken.
Kost je misschien €2 tot max €3 per bakje. Dus tel uit je winst!

 

Variatietip: Varieer met de groenten die jij lekker vindt. Zelf zorg ik altijd dat ik rond de 200 tot 250 gram groente per portie uitkom. Koud is die trouwens ook erg lekker!

Variatietip: Probeer eens met pesto in plaats van crème fraîche!

 

Macro’s per maaltijd (1 van de 7)

 

±687 kcal
±49,5 g eiwit
±90,6 g koolhydraten
±12,8 g vet

 

Voedingswaarde aanpassen? Gebruik wat minder Crème fraîche (voor minder vet), minder pasta (voor lagere koolhydraten) of minder kip (voor minder eiwitten) als je de kcal iets wilt verlagen.

 

Wat heb je nodig voor 7 maaltijden:

  • Pasta (droog): 700 gram
  • Kipfilet (bereid gewicht): 700 gram → koop ±1 kg rauwe kipfilet i.v.m. vochtverlies
  • Champignons: 700 gram
  • Courgette: 400 gram
  • Ui (normaal): 3 stuks (±300 gram totaal)
  • Zongedroogde tomaat (op olie, uitgelekt): 180 gram
  • Rucola: ±100 gram (optioneel, als topping – niet meegeteld bij groentehoeveelheid)
  • Knoflook: 7 teentjes (lekker veel, heerlijk!)
  • Crème fraîche light: 125 gram
  • Olijfolie: klein beetje om in te bakken (±1 eetlepel)
  • Zout, peper, Italiaanse kruiden: naar smaak

Recept:


1) Alles klaarleggen: Pannen, snijplank, mes – alles wat je nodig hebt. Ik snij altijd eerst alles voor. Geeft mij geen stress.
2) Pasta koken: Kook de pasta volgens de verpakking beetgaar. Giet af en zet apart.
3) Kip bakken: Mini scheutje olijfolie. Kip in blokjes snijden en goed aanbakken tot gaar. Haal daarna uit de pan.
4) Groenten bakken: Zelfde pan, opnieuw beetje olijfolie. Fruit de gesnipperde ui. Voeg champignons en courgette toe en bak aan. Haal uit de pan en giet af, in verband met het vocht.
5) Saus maken: Voeg nu in de pan de fijngesneden zongedroogde tomaten toe met de knoflook en bak even kort aan. Zet het vuur laag en doe daarna de pasta, kip en groente terug in de pan, samen met de crème fraîche.
6) Afmaken: Goed proeven en naar smaak peper, zout en Italiaanse kruiden gebruiken. Laatste smaaktest… en klaar!

7) Rucola toevoegen: Doe de rucola pas op het bord bij het opdienen. Zo blijft ’ie lekker fris en knapperig.

 

Bon appetit!

 

0