🍽️ Mealprep: Rijst kip en chorizo

 

Je maakt in één keer 7 porties, dus elke dag genieten zonder stress in de keuken.

Kost je misschien €2 tot max €3 per bakje. Dus tel uit je winst!

 

Variatietips: 

 

- Officieel horen er garnalen in voor échte paella, maar ik had eens zin in iets anders.

- Wissel gerust de 150 g chorizo in voor 500 g wokgarnalen – dat komt ongeveer op hetzelfde aantal kcal uit. 

- Wissel gerust van groente: courgette of meer van de andere groenten werken net zo goed.
- Voor mij is de stelregel: minstens 200 g groente per maaltijd


Wat heb je nodig voor 7 maaltijden:


Volkoren rijst (droog): 875 gram
* Kipfilet (bereid gewicht): 875 gram → koop ±1 kg rauwe kipfilet i.v.m. vochtverlies
* Chorizo: 150 gram
* Paprika: 3 stuks (ca. 450 gram)
* Wortel & doperwten (diepvriesmix): 750 gram
* Tomaten: 5 stuks (ca. 300 gram)
* Rode ui: 2 stuks
* Knoflook: 3–4 tenen
* Paprikapoeder: 1–2 tl
* Bouillon (kip): 2 blokjes op 2 liter
* Citroen of limoensap: Ik gebruikte een halve citroen
* Olijfolie: 1 eetlepel
* Zout en peper: naar smaak

 

Kruiden:

 

Chilipoeder: 2 theelepels
Gerookte paprikapoeder: 2 theelepels
Oregano: 2 theelepels

Macro’s per maaltijd (1 van de 7):


* 705 kcal
* 51 g eiwit
* 90 g koolhydraten
* 15 g vet

 

Voedingswaarde aanpassen? Gebruik wat minder chorizo (voor minder vet), minder rijst (voor lagere koolhydraten) of minder kip (voor minder eiwitten) als je de kcal iets wilt verlagen.

 

Recept:


1) Alles klaarleggen: Pannen, snijplank, mes – alles wat je nodig hebt.
Ik snijd altijd eerst alles voor. Geeft mij geen stress.
2) Kip & chorizo bakken: Mini scheutje olie in de pan. Voeg de chorizo toe, bak lekker mee tot de smaken vrijkomen. Zet apart. Voeg in dezelfde pan de kip en de kruiden toe. Bak gaar. Haal de kip eruit. 
3) Bouillon koken: 2 blokjes kipbouillon op 2 liter water.
4) Groenten bakken: Voeg paprika en ui toe. Daarna de tomaat en knoflook. Bak 4–5 minuten mee. Als laatste de wortel-doperwtenmix. Ga daarna direct door naar stap 5.
5) Rijst laten koken: Voeg de rijst toe aan de pan met groentes, totdat deze glazig is. Giet warme bouillon erbij tot alles net onder staat. Laat zachtjes koken (niet roeren!) tot de rijst gaar is en het vocht is opgenomen.
6) Samenvoegen:Voeg de kip en chorizo terug. Laat 5 minuten mee garen.
7) Afmaken: Op smaak brengen met citroensap, zout en peper. Laatste smaakcheck... en klaar!


Bon appétit! 

0