🍽️ Mealprep: Rijst met Kip in Zoete Oosterse Saus

 

Je maakt in één keer 7 porties, dus elke dag genieten zonder stress in de keuken.

Kost je misschien €2 tot max €3 per bakje. Dus tel uit je winst!

 

Variatietip: Varieer met de groenten die jij lekker vindt. Zelf zorg ik altijd dat ik rond de 200 tot 250 gram groente per portie uitkom. 
Variatietip: Experimenteer wat meer verschillende Ketjaps! Ik had toevallig voor dit recept niet meer genoeg Manis, dus voegde ik ook wat Asin toe. Smaakt best :)

 

Macro’s per maaltijd (1 van de 7)


±678 kcal

±47,3 g eiwit

±95,2 g koolhydraten

±11,2 g vet


Wat heb je nodig voor 7 maaltijden:

  • Rijst (droog): 700 g
  • Kipfilet (bereid gewicht): 700 g → koop ±1 kg rauwe kipfilet i.v.m. vochtverlies
  • Paprika (rood/geel): 3 stuks (±450 g)
  • Wortel: 500 g
  • Ui: 3 stuks (±300 g)
  • Knoflook: 6 teentjes
  • Gember (vers): ±30 g (of 2 tl gemberpoeder)
  • Ketjap manis: 100 ml
  • Sojasaus (licht): 50 ml
  • Honing: 3 el (±60 g)
  • Olijfolie of sesamolie: ±1,5 el
  • Optioneel: Bosui als topping of sesamzaadjes. Let wel; de sesamzaadjes tikken wel aan als extra kcals!

Recept:


1) Alles klaarleggen: Pannen, snijplank, mes – alles wat je nodig hebt. Ik snij altijd eerst alles voor. Geeft mij geen stress.

2) Kook de rijst: Tip: Haal een rijstkoker. Nooit meer kleffe rijst. Perfect, elke keer.

3) Kip bakken: Mini scheutje olijfolie. Snijd de kip in blokjes en bak goudbruin en gaar. Haal daarna uit de pan.

4) Groenten wokken: In dezelfde pan nog een beetje olie toevoegen. Fruit de ui, voeg daarna wortel en paprika toe. Roerbak 5–7 minuten.

5) Saus maken: Voeg knoflook en gember toe, bak kort mee. Blus af met ketjap, sojasaus en honing. Laat kort inkoken.

6) Samenvoegen: Doe de kip terug in de pan en meng alles door elkaar. Voeg tot slot de rijst toe en roer goed zodat de saus alles bedekt.
7) Afmaken: Proef en breng op smaak met eventueel extra sojasaus of honing voor de balans.

 

Bon appetit!

 

0