Deze maaltijd is perfect om te mealpreppen voor een hele week.
Je maakt in één keer 7 porties, dus elke dag genieten zonder stress in de keuken.
Kost je misschien €2 tot max €3 per bakje. Dus tel uit je winst!
Variatietip: Gebruik vooral de groenten die jij lekker vindt. Voor mij is een stelregel dat ik wel minstens 200 gram groenten per maaltijd heb.
Variatietip: Je kunt de kipfilet ook vervangen door kipdijfilet – dat maakt het gerecht wat sappiger en smaakvoller. Houd er wel rekening mee dat je dan uitkomt op ongeveer 500 g kipdijfilet om op hetzelfde aantal calorieën als 700 g kipfilet te blijven. Je levert dan alleen wel wat in op eiwitten.
Macro’s per maaltijd (1 van de 7)
- 710 kcal
- 44 g eiwit
- 113 g koolhydraten
- 8,5 g vet
Voedingswaarde aanpassen? Gebruik wat minder rijst(voor minder koolhydraten) of kip (voor minder eiwitten) als je de kcal iets omlaag wilt brengen.
Wat heb je nodig voor 7 maaltijden:
- Rijst(droog): 825 gram
- Kip (bereid gewicht): 700 gram → koop ±1 kg rauwe kipfilet i.v.m. vochtverlies
- Hamblokjes: 250 gram
- Champignons: 450 gram
- Wortels: 500 gram
- Paksoi: Ongeveer 400 a 500 gram
- Taugé: 250 gram
- Bosui, een paar stengels om af te toppen
- Rode peper: 2 stuks
- Eieren: 2 stuks
- 6 el Ketjap Manis
- 2 el vissaus
- 3 tl komijnpoeder
- 1 tl gemberpoeder (of 1 el verse gember)
- 1 tl korianderpoeder
- Wokolie: klein beetje om in te bakken
Recept:
1) Kook de rijst: Tip: Haal een rijstkoker. Voor mij dé investering van 2024 geweest. Nooit meer afgieten of kleffe rijst. Perfect, elke keer.
2) Alles klaarleggen: Pannen, snijplank, mes – alles wat je nodig hebt.
Ik snij altijd eerst alles voor. Geeft mij geen stress.
3) Kip en ham bakken: Mini scheutje wokolie. Kip erin en goed doorbakken, vervolgens de hamblokjes. Haal daarna uit de pan.
4) Groenten wokken: In diezelfde pan. Wokilie toevoegen. Wortel toevoegen, die moet het langst. Dan de rest van de groenten toevoegen (nog niet de bosui) en wok dit alles glazig aan en haal uit de pan.
5) Rijst bakken: Voeg toe aan de pan tot het lekker gebakken en krokant wordt. Voeg erna de ketjap manis en de kruiden eraan toe.
6) Op smaak brengen: Proef het gerecht en speel met de verhouding van kruiden, peper en zout, ketjap manis of vissaus om de smaak te verfijnen. Deze toevoegingen bevatten nauwelijks extra calorieën.
7) Afmaken: Schuif de rijst en het vlees naar een kant en breek de eieren boven de pan. Zodra het ei gaat stollen, meng je het met de rest. Voeg nu de bosui toe. Laatste smaaktest… en klaar!
(Eventueel wat koriander en limoensap toevoegen)
Bon appetit!