Deze maaltijd is perfect om te mealpreppen voor een hele week.
Je maakt in één keer 7 porties, dus elke dag genieten zonder stress in de keuken.
Kost je misschien €2 tot max €3 per bakje. Dus tel uit je winst!
Variatietip: Gebruik vooral de groenten die jij lekker vindt. Voor mij is een stelregel dat ik wel minstens 200 gram groenten per maaltijd heb.
Macro’s per maaltijd (1 van de 7)
Kcal: ±755 kcal
Eiwit: ±67 g
Koolhydraten: ±93 g
Vet: ±12 g
Voedingswaarde aanpassen? Gebruik wat minder pasta (voor minder koolhydraten) of kip (voor minder eiwitten) als je de kcal iets omlaag wilt brengen.
Wat heb je nodig voor 7 maaltijden:
* Kies de pasta die jij het lekkerst vindt. Ik gebruikte 700 gram penne (droog)
* Kip (bereid gewicht): 700 gram → koop ±1 kg rauwe kipfilet i.v.m. vochtverlies
* 450 gr champignons
* 700 gr paprikas - (4 tot 5 stuks) Kleur maakt verder niet zoveel uit..
* 350 gr ui (3 tot 4 middelgrote)
* 7 tenen knoflook
* 1 el olijfolie (om te bakken en braden)
* 2 tl suiker
* Kerriepoeder, zout en peper (naar smaak)
Recept:
1) Alles klaarleggen: Pannen, snijplank, mes – alles wat je nodig hebt. Ik snijd altijd eerst alles voor. Geeft mij geen stress.
2) Pasta koken: Kook de pasta al dente volgens de verpakking.
3) Kip bakken: Een klein scheutje olijfolie in de pan. Kip erin, en lekker veel kerriepoeder, zout en peper toevoegen. Goed doorbakken. Haal daarna uit de pan.
4) Groenten bakken: In dezelfde pan: opnieuw een klein scheutje olijfolie. Groenten toevoegen (nog niet de knoflook). Bak alles glazig aan. Champignons geven veel vocht af – giet dat af zodra de groenten gebakken zijn, zodat het gerecht niet zompig wordt. Haal daarna uit de pan.
5) Alles samenvoegen: Pasta, kip en groenten terug in de pan.
Nu ook de knoflook toevoegen. Alles goed omscheppen.
6) Op smaak brengen: Voeg de suiker toe voor een subtiele zoetbalans en voeg eventueel nog wat extra kerriepoeder toe om de smaak te versterken.
Deze toevoegingen bevatten nauwelijks calorieën – alleen de suiker telt mee.
7) Afmaken: Laatste smaaktest… en klaar!
Bon appetit!